Moški parfumi so »obvezna oprema« vsakega sodobnega moškega

Sodoben moški je urejen in moški parfumi so v zadnjih letih vse bolj priljubljeni, saj so postali »must have« vsakega sodobnega moškega. Vonj je izredno pomemben del človekove urejenosti, vendar je tudi tu potrebna previdnost, saj preveč parfuma hitro lahko doseže nasprotni učinek od želenega.

Vsekakor pa uporaba parfuma v današnjem času pomeni osnovo urejenega videza tako za ženske kot tudi za moške. Izbira pravega parfuma zagotavlja samozavest, zaupanje in občutek moči in hkrati pušča dober vtis na sogovornika. Vonj je izredno občutljiv čut in je ključen pri prvem vtisu na sočloveka, saj bo prijetno odišavljen sogovornik zagotovo pustil prijeten in samozavesten vtis.

Moški parfumi

Kateri moški parfumi so najpopularnejši?

Izbirate lahko med cvetličnimi, svežimi, zemeljskimi in orientalskimi vonji. Ker parfum spremeni vonj glede na kožo uporabnika, je potrebno vsak vonj preizkusiti na lastni koži. Na nekom lahko nek parfum izredno lepo diši, medtem, ko na drugem uporabniku dobi čisto drugačen odtenek, ki ni prijeten. Parfum je podaljšek vaše osebnosti, zato ga izberite skrbno. Za preizkus je najboljše, da parfum popršite na notranji strani zapestja in počakate nekaj časa, da se vonj razvije. Če vam je všeč, je pravi za vas, če ne, na drugo zapestje popršite drug vonj in počakajte.

Potem pa boste težko preizkušali še več vonjev, saj bodo moški parfumi dišali zelo podobno in boste težko izbrali. Nekateri si pomagajo z vonjem kave, ki nevtralizira vonj parfuma, vendar je za vas pravi šele tisti vonj, ki se razvije na vaši koži. Za nakup parfuma si je potrebno vzeti čas, da ne zgrešite vonja. Cvetlične dišave so bolj ženske, medtem ko zemeljski in sveži, pa tudi nekateri orientalski vonji, zelo lepo ‘po moško’ dišijo. Izbira je velika, najbolj zaželeni pa so vonji priznanih blagovnih znamk, ki imajo zelo dolgo tradicijo izdelovanja dišav. Najbolj prodajani so moški parfumi Calvin Klein, Versace, Dior, Kenzo, Hugo Boss, Bvlgari, Dolce & Gabbana in drugi.

Originalni vonji po najnižjih cenah

Pri izbiri parfuma lahko prihranite veliko denarja, saj so pravi originali zelo dragi. Nekateri točeni parfumi razvijejo popolnoma enak vonj, cenovno pa so precej ugodnejši od originalov. Zakaj si ne bi privoščili več vonjev, takšnega bolj športnega za prosti čas, nevsiljivega, a hkrati opojno dišečega za v službo, in malo bolj intenzivnega za večerne zabave? Izbira je zares velika, izbirate pa preprosto po blagovnih znamkah in imenih različnih kolekcij parfumov. Vsekakor nihče ne bo opazil, da vonj ni iz originalne embalaže.

So moški parfumi obvezni modni dodatek sodobnega moškega?

Vsekakor da. Morda ste že kdaj doživeli, da vam vonj nekega človeka preprosto ni ustrezal, da vas je nekaj motilo na njem, čeprav je bil čist in urejen. Vsi imamo svoj lastni telesni vonj in vsakdo razvije svojo različico vonja neke dišave. Prav tako, kot si ljudje zapomnijo neprijeten vonj, si zapomnijo tudi prijetnega. Ljudje okušamo ta svet z našimi čutili in vonj je eden izmed najpomembnejših.

Si predstavljate čudovito hrano na krožniku, ki zgleda zelo mamljivo in okusno? Potem pa do vašega nosu pride ogaben vonj. Jo boste poskusili? Verjetno ne. Prav tako doživljamo druge ljudi, vizualno in tudi z vonjem. Moški parfumi so za vsakega moškega poudarek njegove osebnosti, njegovega sporočila svetu. S parfumom lahko poudarite svojo samozavest, svojo moškost, zapeljivost ali celo nežnost. Moški arogantnega videza, ki je urejen in lepo oblečen. bo z dodatkom senzualnega vonja svoji podobi dodal tisto noto nežnosti, ki je vizualno ni zaznati. In obratno. Moški, ki je po zgledu nežen in drobne postave, lahko z izbiro pravega parfuma svojemu videzu doda nevidno odločnost in moškost.

Skratka, pozabavajte se z vonji in sporočili, raziščite, kakšen moški ste in moški parfumi vam bodo dodali ravno tisto, kar potrebujete.

About the author