Uređenje doma – odakle početi?

Uređenje doma od nule može biti prilično zastrašujuće. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta o tome odakle započetii, a ukoliko već sada želite da započnete sa kupovinom, ili jednostavno tražite vizuelne ideje, klik ovdje za više informacija.

sedežne garniture

Ukoliko uređujete vaš dom od nule jedna od prvih stvari o kojoj biste trebali razmisliti jeste da li su vam potrebni novi podovi. Zamjena podnih podloga može biti prilično skup i dugotrajan proces, no nema poente uložiti mnogo novca na namještaj i dodatke ukoliko nemate kvalitetnu podnu podlogu.

Nakon odabira podne podloge potrebno je razmisliti što ćemo sa zidovima. Vjerovatno ih je potrebno probojati u neku drugu boju, te je u ovoj fazi najblje konsultovati se sa raznim slikama već uređenih prostora kako biste pronašli odgovarajuću inspiraciju.

Nakon toga potrebno je odabrati namještaj i detalje koji će se uklopiti u sada već čist, moderan i nov prostor. Ukoliko ste jedni od onih koji snisu sigurni da li se neke boje slažu jedna sa drugom, najbolje je konsultovati se sa nekim dizajnerom ili inspiraciju potražiti online.

Pronađite fotografije onih prostorija koje vas privlače i pokušajte ih rekreirati u već postojećem prostoru. Jedan od korisnih savjeta jeste da pokušate pronaći trgovinu u kojoj možete kupiti većinu proizvoda istovremeno, jer tako povećavate svoje šanse da dobijete popust na količinu.

Većina trgovina koja se bavi prodajom namještaja takođe ima popust za kupce koji plaćaju gotovinom, te je i to jedna od opcija o kojoj biste mogli razmisliti. Naravno, za svaki od prethodno navedenih popusta bi trebalo da pitate same prodavce.

I na kraju, detalji su ti koji čine čuda. Iako je većina malih dodataka danas itekako skupa kada ih kupujete u većim količinama, oni definitivno unose život u cjelokupni prostor. Jedna od odličnih ideja jeste da u pojedine prostorije unese zelene biljke jer daju osjećaj elegancije vašem domu.

About the author