Zgibanka kot prednost podjetja

Predstavitev podjetja, ki vsebuje oris, kaj vaše podjetje predstavlja in ponuja strankam je kot zgibanka lahko prava prednost pred konkurenco. Kot pomemben del reklamne tiskovine je zgibanka opis podjetja na način, ki je nevsiljiv in preprost vsem potencialnim strankam. Izdelane kvalitetno, so namenjene izobrazbi bralca, povečanju prepoznavnosti podjetja ter razširitvi kroga ciljne publike.

zgibanka

Zgibanka predstavlja prvi stik z vašo potencialno stranko, zato mora vsebovati vrline in prednosti podjetja, prav tako pa tudi vse, kar lahko naredite za nove stranke. Tu imajo prednost vsi kreativci, ki v zgibanki lahko pokažejo svojo domišljijo in tako pritegnejo pozornost bralca. Odločite se lahko za inovativen pregib, za izbiro barve, visokokakovosten papir, velikost in pisavo besedila, poudarjenih naslovov, itd.

Pri sestavki zgibanke je pomembno, da se ciljno zavedate čemu služi in kakšen je njen namen. Le tako bo lahko pravilno komunicirala s strankami. Pri tem je tudi pomembno, da te stranke poznate. Kdo so vaši ciljni kupci in kakšen je vaš ciljni trg? Uporabite statistiko podatkov, ki ste jih prejeli s tržnimi raziskavami in izkušnjami z odnosi strank. To vam bo pomagalo pri oblikovanju brošure, ki bo lahko izspotavila probleme vaše ciljne publike in hkrati ponudila tudi rešitve.

Svojevrstnost zgibanke lahko dosežete tudi z načinom gibanja, ki je lahko v obliki črk V, U, Z. Pri tem pa ne pozabite, da to ni roman vendar kratek in zgoščen opis vašega podjetja. Preveč informacij bo zgolj zmedlo bralce, bistvo zgibanke pa se bo izgubilo. Zgibanka mora v svoji osnovi postati nekaj, kar poveča njeno vrednost in zaradi česar jo je vredno ohraniti. Cilj je, da jo bralec ob prvi priložnosti ne zavrže v smeti, vendar jo shrani in se posledično znova spomni na vaše podjetje. Pri tem poskrbite, da so vidni vsi kontakti vašega podjetja.

Imejte v mislih, da je bralec na prvem mestu in ta bralec lahko postane vaša stranka.

About the author