Implantati nadomestijo vaše zobe za vedno

Implantati so zobni vsadki, ki se obnašajo v ustih enko, kot vaši lastni zobje in tako tudi zgledajo, kar si poglejte na tej povezavi https://luxdental.si/implantati. Ni pomembno, koliko zob vam manjka, za vse se lahko naredijo kakovostni implantati iz titana in keramike. Pomembno je, da vsadek vsadi sposoben in izurjen zdravnik in da je vsadek kakovosten, da se vraste v vaše tkivo in za vedno postane del vas. Z manj kakovostnimi gladkimi vsadki iz drugih materialov boste lahko imeli težave, ker tkivo lahko odstopa in pride zaradi tega do bolezni, kot je karies.

implantati

Zobni implantati, če niso kakovostni in jih ne vsadi izkušen zdravnik, lahko povzročijo velike težave. Namreč ponavadi poceni zdravniki iz tujine ne gledajo na to, ali morajo še kaj drugega prej pozdraviti in jih zanima le, da zaračunajo in vsadijo implantat.

Kakovosten zdravnik pa bo pregledal vse vaše zobe in dlesni in če bo ugotovil, da imate bolezni, kot sta karies in paradontoza, ju bo prej pozdravil, ker sta to vzroka za izpad vaših zob. Če tega ne bi storil, bi se bolezni zakomplicirale, napredovale in dobili bi vnetja ter hude bolečine

Zaradi tega bi lahko tudi zgubili vse zobe, že vsajeni implantati pa so neuporabni v tem primeru in jih je treba odstraniti. Zato se splača obiskati izkušenega domačega zdravnika, ki se vam bo res posvetil. Kakovostni implantati iz titana so obdelani s posebno tehnologijo, da je njihova površina groba in se nanjo lahko tkivo vraste. Zato je cena nekoliko višja, a se dolgoročno splačajo, ker so ob zadostni higieni ust potem doživljenjsko vaši. Niti vi, niti drugi ne bodo opazili, da ti zobje niso vaši.

Vsadki se v primerjavi s protezami splačajo, ker ne tiščijo, se premikajo z vami, kar pomeni, če shujšate ali se zredite jih ni treba menjati kot protezo, ker vam takrat ni prav. Ni jih tudi treba lepiti v usta, da ne izpadejo.

About the author