Razstrupljanje telesa poteka na več načinov

Ste že slišali za razstrupljanje telesa? Vas zanima, kako razstrupiti telo in zakaj je to sploh pomembno? Potem ste na pravem mestu, kajti tej temi je posvečen tale članek.

Ko govorimo o razstrupljanju telesa imamo v mislih proces, pri katerem človek spremeni svoj življenjski slog zato, da bi iz telesa izločil škodljive strupe. Pri tem gre lahko za začasne ali pa trajne spremembe v našem vsakdanu. Kaj pa sploh zastruplja naše telo? V prvi vrsti so to snovi, ki so strupene ali pa negativno vplivajo na naše zdravje. Gre za različne kemikalije, kovine in umetne snovi v pesticidih. Škodljive snovi se nahajajo v hrani in zraku, zato se jim je nemogoče izogniti. Ti strupi pa lahko vodijo v marsikatero bolezen, zato je razstrupljanje telesa ključnega pomena za zdravo življenje.

razstrupljanje telesa
Telo se razstruplja samo, pomagamo pa mu lahko tudi mi.

Telo se razstruplja na več načinov. Glavno vlogo pri tem odigrajo izločala, saj proces razstrupljanja poteka z uriniranjem in defekacijo. Pomembno vlogo pri razstrupljanju imajo tudi koža, pljuča in jetra. Koža strup izloča preko žlez znojnic, jetra filtrirajo in izločajo odpadne snovi in hormone, pljuča sodelujejo pri odstranjevanju ogljikovega dioksida, ki nastaja med dihanjem, debelo črevo pa opravlja več nalog – iz hrane vsrkava vodo in odvečne hranilne snovi, odpadne snovi pa spreminja v blato, ki ga nato izločimo. Ledvice čistijo kri in sodelujejo pri izločanju odpadnih snovi skozi urin. Telo se torej razstruplja samo, pomagamo pa mu lahko tudi sami, in sicer na pet načinov.

Prvi način je razstrupljanje telesa na način, da se izogibamo nekaterim živilom, predvsem hitri hrani in predelanim živilom. Drug način je razstrupljanje z meditacijo in telesno vadbo. Z meditacijo boste zmanjšali prisotnost stresa, pri gibanju pa se boste spotili in tako izločili strupe. Tretji način je razstrupljanje z dieto, kar pomeni, da pazite na to, kaj vnesete v telo. Četrti način je razstrupljanje s čiščenjem zraka doma, torej da ne kadite, pazite na prhljaj hišnih ljubljenčkov itd. Peti način pa je razstrupljanje z vodo.

About the author