Izbira prave sedežne garniture je zelo pomembna

Sedežne garniture so zagotovo srce vsakega doma. Če želimo impresionirati obiskovalce, goste našega doma, to najlažje naredimo z izbiro prave sedežne. Na trgu je seveda ogromna izbira tako ponudnikov kot sedežnih garnitur in včasih se počutimo že kar nekoliko zmedene, katero sedežno garnituro bi izbrali. Najlažje je, da se vprašamo, kaj je nam najbolj pomembno, saj smo mi tisti, ki bomo v domu preživeli največ časa.

Seveda sedežne garniture ne bomo kupovali na vrat na nos. V našem domu ima sedežna garnitura prav poseben pomen, zato je prav, da si za nakup vzamemo več časa kot pri ostalih kosih pohištva. Kavči, zofe, fotelji in kotne sedežne so srce naše dnevne sobe in prav je, da se poleg lepega in zanimivega videza pri nakupu osredotočimo tudi na udobje in sprostitev, ki je bomo deležni, ko bomo sedeli ali ležali na sedežni garnituri. Vprašajte se, kaj vam je všeč, kakšen stil sedežne garniture bi si želeli, starinski ali moderen? Dobro je, če sedežna garnitura odraža tudi vaš osebni stil, ki ga zagovarjate. Pametno se je tudi vprašati, kakšne barve in iz kakšnega materiala naj bo sedežna garnitura. Na trgu namreč lahko izbirate med različnimi materiali, kot so usnje, eko usnje, blago in mikro tkanine.

Sedežne garniture

Zakaj izbrati usnjeno sedežno garnituro?

Če spadate med tiste ljudi, ki si želijo imeti čim manj dela z vzdrževanjem, potem je pametno, da izberete takšno sedežno garnituro, ki bo kar se da nezahtevna za vzdrževanje, hkrati pa bo videti elegantno. To prednost vam vsekakor zagotovijo usnjene sedežne garniture, saj usnje zagotovo spada med najbolj trpežne materiale. Usnjena sedežna garnitura bo v vašem domu učinkovala moderno, poudarila bo prestiž in brezčasnost v vašem domu, njeno podobo in udobje.

Seveda pa pri izbiri moramo biti še posebej pozorni. Marsikateri katalog nas z akcijsko ceno zlahka zavede. Kot laiki se namreč največkrat ne spoznamo na ceno materiala kakovostnega pravega usnja in se zlahka ujamemo v zanko ponudnikov, ki največkrat ponujajo uvožene »usnjene« sedežne garniture po akcijski ceni že od 990 evrov dalje. Moramo se zavedati, da kakovostno usnje dobro diha, absorbira telesno vlago, svojo temperaturo prilagaja temperaturi telesa in je udobno, prijetno in mehko na otip. Takšno usnje ima vse tiste lastnosti, ki so še kako potrebne za to, da se boste na vaši sedežni garnituri dobro počutili. Navadno lahko izbirate med več kot desetimi različnimi osnovnimi kolekcijami usnja in ovreči je treba prepričanje, da je debelejša koža bolj kakovostna od tanjše. Debelina posameznega usnja namreč nikakor ni edini faktor, ki določa kakovost usnja. Kakovost pravega usnja sedežne garniture se namreč odraža tudi skozi njegove napake, kot so: vratne gube, žigi, praske, vene, pa tudi rahle razlike v barvi, strukturi in debelini.

Zakaj izbrati sedežne garniture iz tkanine?

Če ne marate pravega usnja, potem boste najbrž izbrali umetno usnje ali pa se boste odločili za sedežno garnituro iz tkanine. Na voljo so zelo različne kolekcije materialov, celo več kot tisoč jih je, z različnimi barvami, vzorci, teksturami. Zadnji dve leti je še posebej veliko povpraševanje po tako imenovanih Aquaclean tkaninah, saj so kakovostne, enostavne so za vzdrževanje, možno jih je namreč čistiti zgolj z vodo, zaščitene pa so tudi proti bakterijam, plesi in pršicam, zato so primerne tudi za alergike. Takšne tkanine imajo torej vse prednosti, ki jih je nekdaj nudilo zgolj in samo usnje, poleg tega nam je na njih toplo in udobno ne glede na letni čas. Če ste torej v dilemi, ali izbrati sedežno garnituro iz usnja ali tkanine, ste sedaj najbrž našli pravi odgovor, za katero sedežno garnituro se odločiti.

Kotne sedežne garniture

Kar se tiče oblike sedežne garniture, so kotne sedežne zagotovo odlična izbira za vse tiste, ki iščejo primerno pohištvo za prostorne dnevne sobe. Takšne garniture so v vseh salonih na voljo v najrazličnejših barvah in materialih. Njihova največja prednost je zagotovo velikost, saj vašim gostom ponujajo možnost dodatnega ležišča. Poleg tega bodo v vašem domu delovale resnično najbolj prefinjeno in elegantno.

Dizajn

Ne nazadnje je priporočljivo, da se posvetite tudi dizajnu sedežne garniture. Dandanes je resnično možno izbirati med najrazličnejšimi dizajni. Na voljo so zaobljene linije, zaobljeni šivi. Možno je izbrati garniture s prešito prevleko v kombinaciji z leseno poličko, snemljivimi naslonjali, modernimi linijami, LED lučmi, knjižno polico in še in še. Če torej želite svoje goste očarati in jih pustiti brez diha ter sebi in gostom privoščiti vrhunsko eleganco in udobje, potem načeloma že vsaj približno veste, kakšno sedežno garnituro izbrati.

Sedežne garniture po meri

Za nakup sedežne se torej lahko odpravite v bližnji salon pohištva, prelistate vse kataloge, preverite izbiro na internetu, a če še vedno ne najdete tiste prave izbire za vas, potem je morda najboljša in najmodrejša odločitev, da si sedežno garnituro omislite po meri. Prednost te odločitve je vsekakor ta, da sedežno garnituro lahko narišete sami ali pa vam jo nariše arhitekt. Seveda je potrebno tudi zmeriti dimenzije v vašem stanovanju ali hiši ter sporočiti natančne dimenzije, mi pa vam izdelamo točno takšno sedežno garnituro, kot ste si jo zamislili v svoji glavi. S tem si boste prihranili ogromno časa in nejevolje pri izbiri prave sedežne. Saj konec koncev vsi vemo, kako je, ko si nekaj zamislimo v svoji glavi, nato pa ure, dneve, tedne iščemo tisto »pravo« sedežno garnituro, ki pa je kar ni in ni od nikoder. Sedežne garniture so torej prava odločitev za vsakogar, ki si želi prihraniti svoj dragoceni čas in svoj denar nameniti le za sedežne vrhunske kakovosti.

About the author