Sodobna očesna klinika nudi vse storitve za vaš oster vid

Očesna klinika Ljubljana

Očesna klinika Ljubljana je kraj, kjer so zaposleni oftalmologi oziroma okulisti in prostor, kamor hodijo ljudje, ki imajo motnje vida. Na kliniki boste dobili več informacij. Očesna klinika rešuje motnje vida, kamor spadajo kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem. Vse naštete motnje so posledica nepravilne oblike očesnega zrkla ali nepravilne ukrivljenosti roženice – astigmatizem. Zaradi predolgega zrkla (motnjo kratkovidnosti) ali prekratkega zrkla (motnja daljnovidnosti) oko svetlobnih žarkov ne fokusira na mrežnico, kot bi bilo najbolje, da le ti sliko okolice prenesejo do možganov.

 očesna klinika
Očesna klinika Ljubljana vam pomaga, da se motnje vida korigirajo. V primeru daljnovidnosti ali kratkovidnosti potrebujete očala ali leče z pozitivno oziroma negativno dioptrijo, ki očesu pomagajo, da žarke pravilno fokusira. V primeru daljnovidnosti se ti lomijo za mrežnico namesto na njej, v primeru kratkovidnosti se ti lomijo pred mrežnico namesto na njej.
Očesna klinika Ljubljana navadno omogoča tudi nakup očal ali kontaktnih leč. Očala in kontaktne leče so pripomoček, ki omogočata da se vid v času njunega nošenja korigira in kot posledica le tega jasno in razločno vidimo slike ter predmete v okolici.
Očesna klinika Ljubljana s svojo ekipo, ki ponavadi sestavlja medicinsko sestro in enega ali več okulistov, oftalmologov ali optimetristov poskrbi, da se vaš vid povrne v kar najboljše stanje in vam čim bolje služi.
Na kliniki vam poleg korekcije vida z očali in kontaktnimi lečami omogoča tudi lasersko korekcijo oči. Laserska operacija oči vam motnjo vida korigira za vedno in tako se od očal in kontaktnih leč lahko za vedno poslovite. Laserska operacija oči je kirurški postopek pri katerem se za izboljšanje vida uporablja hladen (ne- termalni) žarek svetlobe s katerim se nežno preoblikuje roženico – površino očesa. Z laserjem se odstranijo mikroskopski delci tkiva in roženica se izravna (odpravi se kratkovidnost) ali pa se ji poveča strmina (odpravi se daljnovidnost) in/ali se zgladi neenakomernost (za odpravljanje astigmatizma).

About the author