Otroški zobozdravnik je prijatelj vašega otroka

Zobozdravnik je neupravičeno sinonim za nekaj strašnega in neprijetnega, vendar pa je njegov prispevek v naše zdravje neprecenljiv. Otroški zobozdravnik pa nosi še toliko večjo odgovornost, saj skrbi za zdravje zob naših najmlajših. Starše tako upravičeno skrbi, saj svojemu otroku želijo prvi obisk zobozdravnika predstaviti kot čisto navadno izkušnjo, ki se je ni potrbno bati. Prebrskajte spletno stran Doktor 1A (https://www.doktor1a.com/otroski-zobozdravnik/), kjer vam pri izbiri pomagajo s seznamom vrhunskih strokovnjakov pri nas, ki ponujajo kakovostne storitve, pri izbiri pa vam tudi svetujejo.

otroški zobozdravnik

‘Jutri imam zobarja, mama bo z mano odšla’

Dober otroški zobozdravnik se dobro zaveda, da pri najmlajših pacientih ne gre le za golo oskrbo zob, ampak predvsem za pravilno psihološko pripravo starša in otroka na zobozdravstveni pregled. Že ena sama negativna izkušnja, lahko pri otroku bistveno spremeni dojemanje nege zob in posledično higijene. Otroški zobozdravnik, ki ga boste izbrali za svojega otroka mora biti prijazen, človeški in na prijeten način pristopiti do otroka ter mu tako na pozitiven način predstaviti zobozdravstveno storitev.

Prvi pregled je preventiven, otroka in starše se pouči o pomembnosti pravilnega čiščenja otroških zob, zaradi odstranjevanja zobnih oblog, ki so glavni povzročitelj kariesa in zobne gnilobe. Otroka je treba navajati, da sam redno skrbi za ustno higieno, saj bo le tako ohranil zdrave in lepe zobe tudi ko bo starejši. Navada je namreč železna srajca, kar bomo otroka naučili v zgodnji mladosti, ga bo kot senca spremljalo v nadaljnjem življenju.

Naj prvi obisk zobozdravnika ne bo šele takrat, ko otroka začne boleti zob, tako bo njegova izkušnja zagotovo negativna. Svojega otroka na prvi zobozdravniški pregled pripeljite preventivno, pred tem pa ga primerno pripravite. Razložite mu, kdo zobozdravnik je in kaj pri svojem delu počne ter kako mu bo pomagal. Za dodatno vzpodbudo mu lahko kupite tudi novo zobno ščetko z motivom njegovega najljubšega super junaka, ki bo otroku pomagal pogumno prestopiti prag zobozdravstvene ordinacije.

About the author