Sveže mleko je zelo zdravo

Naši otroci niso zrasli na vodi ali mesu. Takoj, ko se otrok narodi, dobi za jesti mleko. Seveda materino je za njegov razvoj najbolj hranljivo ter v njem najde zadosti vitaminov in vsega za razvoj. Nekateri ga obožujemo celo življenje in ne moremo niti en dan brez njega. Mogoče kdo reče, da to ni zdravo, ampak mislim, če se dobro počutiš, ti nima kaj biti. Kakovostno mleko je seveda domače, ampak vsi nimajo te možnosti, zato ga pač kupimo v trgovinah.

mleko

Bela tekočina, ki jo proizvaja človek in vsi sesalci je hrana za naše potomce. Zakaj omenjam tudi živali, če pomislite tudi sesalci najprej spijejo materino mleko, takoj ko pridejo na svet. Če je le mogoče uživajte domače ampak vem, da to vedno ni mogoče. V njem najdemo ogromno hranilnih snovi ter tudi kalcij, ki nas varuje pred osteoporozo. Zato, če vam ne škodi, ga kar naprej uživajte brez problema, tudi otrokom pustite naj ga pijejo.

Če vam ne ustreza vam ali vašim otrokom, boste to pravi čas ugotovili. Ker je nekaj ljudi in otrok, ki ne prenesejo mlečnega sladkorja oziroma ga ne morejo prebavit. Vse kar je povezano z mlekom je zelo zdravo za uživanje. Nekoč so mnogi otroci zrasli samo s to belo tekočino, saj je bila na kmetijah skoraj povsod tudi krava. Res, da je danes mleko predelano, tisto, ki ga kupimo v trgovinah. Ampak je še vedno zdravo za uživanje, če ga naše telo prenese oziroma prebavi. Za kosti je zelo dobrodošlo, saj naše kosti potrebujejo kalcij v beli tekočini pa ga je ogromno. Tudi naše srce vam bo hvaležno, če ga boste uživali. Raziskave so pokazale, da v mleku vitamin d  pomemben, da preprečuje nastanek raka. Te pa naj kdo reče, da ni zdravo za uživanje. Še enkrat vam polagam na srce, uživajte ga če vam ustreza. Če lahko vprašajte kakšnega kmeta za svežo, če ne pa kupite v trgovini, čim bolj kvalitetno.

About the author