Dubaj, mesto ki živi

Za vas imamo kar nekaj zanimivosti, če ste razmišljali o potovanju v Dubaj. Morda res ni najbolj pravi čas za potovanja, vendar to še ne pomeni, da ne moremo razmišljati kam vse bi lahko odpotovali, ko se zadeve umirijo. Prostora na našem “bucket listu” je več kot dovolj za še eno odmevno destinacijo in ta destinacija je Dubaj. Dubaj je mesto, ki je hkrati tudi glavno mesto Združenih arabskih emiratov. Če vas privlači luksuz, toplo, vroče, sončno vreme ter pogled na veličastne stolpnice, je Dubaj več kot pravo mesto za vaš naslednji obisk.

Če bi malo pobrskali po zgodovini, bi lahko videli, da Dubaj pred časom ni imel neke prave note. Tako, da ko danes pogledamo kaj vse nam ponuja Dubaj skoraj da ne moremo verjeti, ta je bila to nekoč zgolj neka puščava, zapuščena, brez ničesar. Tako je bilo vse dokler, se mesto ni začelo razvijati in s pomočjo investitorjev je Dubaj eno izmed najbolj luksuznih mest na svetu. Dubaj predstavljajo veliki nakupovalni centri, vse te ki ste obiskali do zdej se ne morejo primerjati s tistimi v Dubaju, najdemo ogromno letališče, kamor se pripeljejo potniki z vsega sveta, v Dubaju najdemo hotele s petimi zvezdicami in luksuznimi nastanitvami ter še in še.

Bi odpotovali v Dubaj? Pa vendar, če obiščete Dubaj je dobro vedeti, katere so tiste destinacije, ki si jih nujno morate pogledati med vašim počitnikovanjem. Najboljša moćnost da spoznate mesto je, da najamete vodni taksi abra. Tako boste najlažje prevozili vse kar si želite videti in videli Dubaj s čisto druge perspektive. Obiščete lahko Muzej Dubaj, ki prikazuje zgodovino mesto, Bazar Murshid, kjer boste spoznavali kulinariko Dubaja, to je še posebej priporočljivo za vse gurmane, ki radi spoznavate kulturo različnih mest, obiskati morate tudi nakupovalna centra v Dubaju, eden izmed njiju ima znotraj nakupovalnega centra celo smučišče, kjer se lahko preizkusite v smučanju. Dubaj je res mesto presenečenj za več informacij pa obiščite portal NaDlani in si preberite še več zanimivosti o mestu.

About the author